
Σχετικά με μας
Η Γη μας & η Ιστορία της
Η Γη μας & η Ιστορία της
Γύρω από τον Άγιο Βασίλειο βρίσκονται σπηλαιώδεις θέσεις κατοίκησης που μαρτυρούν ανθρώπινη παρουσία ήδη από την προϊστορική εποχή. Τα πρώτα ίχνη οικισμών, πριν την ακμή του Μυκηναϊκού κόσμου, αποκαλύπτουν το βάθος της ιστορίας και την αρχέγονη σχέση του ανθρώπου με τη γη. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται η αρχαία Κόρινθος, η Νεμέα και οι Κλεωνές — κέντρα πολιτισμού και θρησκευτικών εορτών προς τιμήν του Διονύσου. Η κλασική ακμή αποτυπώνεται στο τοπίο, προσδίδοντας ζωντάνια και κληρονομιά στο terroir μας. Η ρωμαϊκή κληρονομιά διασώζεται μέσα από τμήματα του Αδριάνειου υδραγωγείου και τα ψηφιδωτά σε παλαιές αγρεπαύλεις στις Κλεωνές. Εδώ, οι ρίζες των αμπελιών κυριολεκτικά διαπερνούν τις πέτρες της αρχαίας πόλης, αντλώντας τη δύναμη του χρόνου μέσα από την ίδια τη γη.

Ο Άγιος Βασίλειος είναι ημιορεινό χωριό, με πετρώδη, κυρίως ασβεστολιθικά εδάφη, φυσική αποστράγγιση λόγω του επικλινούς εδάφους και έντονες θερμοκρασιακές εναλλαγές μέρας-νύχτας. Το μικρόκλιμά επηρεάζεται καθοριστικά από τρείς κόλπους- τον Κορινθιακό, τον Σαρωνικό και Αργολικό, όπως και από τρία βουνά. Την Ζήρια( 2374μέτρα), από την οποία κατεβαίνουν ψυχρές αέριες μάζες και δροσίζουν τους αμπελώνες κατά την διάρκεια της νύχτας, το βουνό στο οποίο βρίσκεται η αρχαία Κόρινθος και την Νυφίτσα, εμποδίζοντας τις ζεστές αέριες μάζες, χαρίζοντας δροσιά, αρωματική φινέτσα και φυσική ισορροπία
Επιλέγουμε τις ποικιλίες μας προσεκτικά, με βάση τη δύναμη και την παράδοση του τόπου. Ένα μέρος των σταφυλιών μας προέρχεται από αμπελώνες στην αρχαία Μαντινεία, τόπο-σύμβολο για το Μοσχοφίλερο, ενώ άλλα σταφύλια μας έρχονται από ορεινές πλαγιές της Κορινθίας (στο όρος Κυλλήνη όπου σύμφωνα με τον μύθο γεννήθηκε ο θεός Ερμής), περιοχές με υψόμετρο, δροσερά ρεύματα και μεγάλη έκφραση.

Η Ιστορία μας
Οικογενειακή συνέχεια, σύγχρονη ματιά-κρασιά με χαρακτήρα
Στην Οινοποιία Μπούμπα, η καλλιέργεια του αμπελιού και η δημιουργία κρασιού δεν είναι απλώς επάγγελμα- είναι στάση ζωής. Με ρίζες βαθιά συνδεδεμένες με τη γη της Κορινθίας και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζουμε την οικογενειακή μας πορεία με ευθύνη, πάθος και διαρκή εξέλιξη.
Η δεύτερη γενιά της οικογένειας, ο Χρήστος Μπούμπας φέρνει μαζί τις εξειδικευμένες σπουδές στην Τεχνολογία Τροφίμων, την Οινολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων & Μάρκετινγκ, αναλαμβάνοντας να εξελίξει το οινοποιείο συνδυάζοντας επιστημονική κατάρτιση και διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού σε συνδυασμό με την εμπειρία της πρώτης γενιάς.
Στόχος μας είναι να παράγουμε κρασιά με αυθεντικότητα και τυπικότητα. Πιστεύουμε ότι η ποιότητα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αυτονόητο χρέος προς τον καταναλωτή και τον τόπο μας. Κρασιά που μιλούν καθαρά, χωρίς περιττή επιτήδευση, με σεβασμό στην ποικιλία, στο terroir και στο χέρι που τα καλλιέργησε.
Επενδύουμε στη βιωσιμότητα, στην καλλιέργεια με μέτρο και στην τεχνογνωσία που ανανεώνεται. Εργαζόμαστε για την εξωστρέφεια στοχεύοντας διαρκώς σε κοινό που αναζητά κρασιά με ταυτότητα και συνέπεια.
Για εμάς, το κρασί είναι ο καθρέφτης του δημιουργού του και κάθε εσοδεία, μια νέα ευκαιρία να εκφράσουμε αυτό που πιστεύουμε.



Η οινοποίηση
Η οινοποίηση στο Οινοποιείο Μπούμπα είναι μια διαδικασία που συνδυάζει τη γνώση, την παρατήρηση και τον σεβασμό στη φυσική πορεία του καρπού. Όλα τα κρασιά μας παράγονται αποκλειστικά από σταφύλια που καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους αμπελώνες, και από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Πελοποννήσου.
Από τον τρύγο έως την εμφιάλωση και από την εμφιάλωση έως την ωρίμανση κάθε βήμα γίνεται με ακρίβεια και μέτρο, χωρίς υπερβολές. Σε επιλεγμένες ετικέτες εφαρμόζουμε κρυοεκχύλιση (cold maceration) πριν τη ζύμωση και/ή batonnage ώστε να αναδεικνύονται με φυσικό τρόπο τα αρωματικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας.
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με απόλυτο έλεγχο θερμοκρασίας, ώστε να διατηρείται η φρεσκάδα και η καθαρότητα του προφίλ. Επιλεγμένα λευκά και ερυθρά κρασιά παλαιώνουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, αποκτώντας βάθος, αρμονία και δυναμικό παλαίωσης.
Σε αρκετές οινοποιήσεις μας αξιοποιούμε ιθαγενείς ζύμες δίνοντας στα κρασιά μοναδικό χαρακτήρα και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, με ελάχιστη παρέμβαση. Δεν πιστεύουμε στην τυποποίηση αλλά στην έκφραση του κάθε τρύγου, με αυθεντικότητα και τεχνική συνέπεια.
Η φιλοσοφία μας
Οικογενειακή συνέχεια, σύγχρονη ματιά-κρασιά με χαρακτήρα
Στην Οινοποιία Μπούμπα, η καλλιέργεια του αμπελιού και η δημιουργία κρασιού δεν είναι απλώς επάγγελμα- είναι στάση ζωής. Με ρίζες βαθιά συνδεδεμένες με τη γη της Κορινθίας και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζουμε την οικογενειακή μας πορεία με ευθύνη, πάθος και διαρκή εξέλιξη.
Η δεύτερη γενιά της οικογένειας, ο Χρήστος Μπούμπας φέρνει μαζί τις εξειδικευμένες σπουδές στην Τεχνολογία Τροφίμων, την Οινολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων & Μάρκετινγκ, αναλαμβάνοντας να εξελίξει το οινοποιείο συνδυάζοντας επιστημονική κατάρτιση και διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού σε συνδυασμό με την εμπειρία της πρώτης γενιάς.
Στόχος μας είναι να παράγουμε κρασιά με αυθεντικότητα και τυπικότητα. Πιστεύουμε ότι η ποιότητα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αυτονόητο χρέος προς τον καταναλωτή και τον τόπο μας. Κρασιά που μιλούν καθαρά, χωρίς περιττή επιτήδευση, με σεβασμό στην ποικιλία, στο terroir και στο χέρι που τα καλλιέργησε.
Επενδύουμε στη βιωσιμότητα, στην καλλιέργεια με μέτρο και στην τεχνογνωσία που ανανεώνεται. Εργαζόμαστε για την εξωστρέφεια στοχεύοντας διαρκώς σε κοινό που αναζητά κρασιά με ταυτότητα και συνέπεια.
Για εμάς, το κρασί είναι ο καθρέφτης του δημιουργού του και κάθε εσοδεία, μια νέα ευκαιρία να εκφράσουμε αυτό που πιστεύουμε.
